NATURKOK

Sander Blohm

At lave bålmad, handler om fokus ..
-at være bevidst og opmærksom. Det handler om at være til stede, lige nu og her. Ved bålet.

Gløder, flammer og røg er det vigtigste værktøj. Ingen gas og ingen el. Med andre ord, helt ned til basis, som det har været gjort i årtusinder.

Fra jeg første gang lavede mad over bål, fascinerede det mig hvordan kombinationen af erfaring, viden og opmærksomhed, kunne frembringe ikke bare mad, men virkelig god mad. Bålet og det nærvær det fordrer, og mit ønske om at bevæge sig niveauer op over snobrød og pølser, sætter en ramme jeg ikke ville være foruden. En ramme hvor det er flammerne og ilden, de naturlige elementer, der får lov at styre.

Om det var, da jeg kogte kartofler på tre sten over bål som 6-årig, stegte kyllinger på en pind som 12-årig eller røg fladfisk i et gammelt jernrør med min far, så har ilden været bundet sammen med maden. For mig blev det en repræsentant for noget fundamentalt i os som mennesker. At mad og varme hænger sammen og giver os et fællesskab. Hård og raffineret på samme tid, indeholder den maskuline ild en modsætning til den opmærksomhed og intuition, man skal garnere med, for at opnå det sublime.

Nysgerrigt og tålmodigt har jeg opbygget mange års erfaring med bålet og det at bruge det som køkken. Jeg lader mig til stadighed udfordre, og samler viden om teknikker fra en svunden tid, for at kunne nå den retning for måltidet, jeg gerne vil have. Madlavning over levende ild er noget af en kunst. Det kræver erfaring, tilstedeværelse, opmærksomhed og fantasi. Du er nødt til at være til stede i nuet og mærke bålet.

Jeg er en legende kok, der søger smag og intensitet uden at det bliver prætentiøst. En kok der tænker “det skal prøves”, når der kommer ideer op  .. og finder nye fantastiske kombinationer af ild, røg og råvare i den enkelhed udekøkkenet er for mig.

Mange års undervisningserfaring kombineret med min passion for bålet og maden giver mig et solidt grundlag for, at tilbyde en bred palette af arrangementer, hvor jeg har folk med i ’udekøkkenet’. Opgaver, indhold, formål og størrelse kan variere. Fokus kan være det sociale, bålet, urterne og vildt kød. Mulighederne er mange men fælles for det hele er, at det altid er ude og altid over bål.

Som kok tager jeg lederskabet, har styr på logistikken og sikrer overblikket. Samtidigt ønsker jeg med nærvær, humor, tålmodighed og kundskab at engagere dem der er omkring mig. Sørger for at folk føler sig med på holdet. Det er ikke blot maden jeg bringer til bålet, det personlige skal også med….

Dejlig og spændende madoplevelse. Sander kan virkelig noget med smag og bål :-)
Skøn uformel stemning.
— Gitte Glade

Ovenstående er grundlaget for at jeg i dag kan se tilbage på en lang række oplevelser med firmaer og private der har brugt mine evner inden for bål, mad og formidling.

Adskillige små og store events for afdelinger fra f.eks. Novo, Lego, Vestas og Grundfos. Teambuildingdage med Implement, Omnium og Alive, en fast del af Naturstyrelsens onboardingforløb og brugt af eventaktører som CoastZone, Klaris-Jensen og GoTeam.

For private selskaber er det som regel livets begivenheder, der skal markeres. Jeg har således været en del af konfirmationer, polterabends, bryllupper, runde fødselsdage, sølvbryllup og endda guldbryllup. Her oplever jeg at folk vil noget andet end normen. De vil gerne fejre deres fester under åben himmel

Bredden i deltagerne spænder lige fra pædagoger fra en daginstitution, over spejderledere til bestyrelsen fra Relais y Château på Dragsholm Slot. Og glæden er den samme hos alle, bålet, maden og uderummet kan noget unikt.

Jeg formidler min glæde for bålet i en række programmer for TVØst, i Livstilprogrammet ’Silles’s Hus’, hvor man kan møde mig og min mad.

Reklamefilm, tv og opskrifter blev fra starten en del af mit virke. Således har jeg lavet og udviklet opskrifter for Oase Outdoors, Danish Crown og Jagt, Vildt og Våben, lavet workshops på BraheTrolleborg Game Fair og reklamespots for Friland.

Fælles for mit virke er, at det er ude hvor jeg trives bedst, med bålet og maden som det der samler os.

Tag en snak med Naturkok Sander Blohm,
om dit næste arrangement.
Ring på
22 44 85 83
eller skriv til Sander@naturkok.dk