Tit oplever jeg folk, er på bar bund i forhold til det at lave dessert over bål. Vi kender alle bananer i folie fra vores spejdertid, men så stopper det ligesom der. Derfor er det et dejligt sted at udfordre sig selv, og jeg gør det som regel med udgangspunkt i god frisk eller tørret frugt.
Denne claufotis indeholder begge dele.
100 g mel
40 g sukker
1 nip fint salt
3 store æg
½ pilsner
Stødt kardemomme
evt. lidt revet citronskal
150 g udstenede svesker, halverede og lagt i hybenvin, eller anden god dessert vin, natten over.
2 skrællede æbler skåret i tynde både
Og lidt vand til at justere dejen med
Sådan gør du
Rør med piskeris mel, sukker, salt, æg, kardemomme, øl og noget af hybenvinen til en jævn tyk dej. Juster derefter dejen med vand til den er, som en lidt tyk pandekagedej.
Arranger svesker og æbler i smørsmurt bageform, skiftevis æble, sveske, og hæld dejen over.
Bag i cirka 45 minutter, til dejen er hævet og gyldenbrun, i din DutchOven. Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.