Dutch ovenOpskrifter

Kanin med oliven og tomat

På en kold vinterdag, er der intet som en god simreret, til aftensmad. Bare den forventning, man kan bygge op, med gryden og gløderne. Duft og smag fortættes i den sorte gryde og man er sikret et varmt og nærende måltid, når det passer en.

Til vores SleepOut i februar, blev det en god gryde med kanin. Det passede lige på pletten med mængderne, men lav gerne rigeligt, retten er mindst lige så god dagen efter. Og så med polenta til ..

Til 4 personer

  • 1 kanin delt i 6-8 stykker efter størrelse
  • Salt og peber
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 2 store løg
  • 1 helt hvidløg delt i fed, med skal.
  • ½ l hvidvin
  • 3 laurbær blade
  • 1 buket salvie
  • 1 gren frisk rosmarin
  • 4 ansjosfileter eller et stænk fiskesauce
  • 1 håndfuld grønne eller sorte oliven med sten
  • 6 modne tomater skåret i i grove tern
  • Balsamisk eddike/sukker

Tilberedning

Gnid kaninstykkerne med salt og peber i god tid, så det kan trænge ind i kødet.

En stor god støbejerns gryde, sættes ved bålet, så den er godt varm, og kaninstykkerne brunes i olien. De tages op, og løg, skåret i grove stykker brunes.

Tilsæt dernæst hvidløg, salvie, rosmarin, laurbær og hvidvin, der koges ned.

Tomater, ansjoser, oliven og de brunede stykker af kanin tilsættes. Der røres rundt og spædes til med vand, så indholdet er knap dækket.

Støbejernslåget lægges på, og der dækkes med gløder både over og under, så gryden kan simre lige så langsomt, ca. 45-60 min.

Server direkte fra gryden, med en god polenta til.

Foto:Bibow