Noget om mig

“Food and warmt, that’s what cooking is all about” ..

Gløder, flammer og røg er det vigtigste værktøj. Ingen gas, ingen el, ingen olie. med andre ord. Lige som det har været gjort i årtusinder.

Fra jeg første gang lavede mad over bål, fascinerede det mig hvordan kombinationen af erfaring, viden og opmærksomhed, kunne frembringe ikke bare mad, men virkelig god mad. Bålet og det nærvær det fordrer, at rykke sig op over snobrød og pølser, sætter en ramme jeg ikke ville være foruden. En ramme hvor det er flammerne og ilden, de naturlige elementer, der får lov at styre.

Om det var, da jeg kogte kartofler på tre sten over bål som 6-årig, grillede kyllinger på en pind som 12-årig eller røg fladfisk i et gammelt jernrør med min far, så har ilden været bundet sammen med madlavning. For mig blev det en repræsentant for noget fundamentalt i os som mennesker. At mad og varme hænger sammen og samler os som personer. Hård og raffineret på samme tid, indeholder den maskuline ild, en modsætning til den opmærksomhed og intuition, man skal garnere med, for at opnå det sublime.

Nysgerrig og tålmodigt, har jeg opbygget mange års erfaring med bålet og det at bruge det som køkken. Stadig lader jeg mig udfordre, og samler viden om teknikker, for at kunne nå den retning for måltidet, jeg gerne vil have. Madlavning over levende ild er noget af en kunst. Det kræver erfaring, tilstedeværelse, hurtighed og fantasi. Du er nødt til at være tilstede, i situationen og mærke bålet.

Det er en legende og til tider tosset kok, der under mottoet “keep it simple”, søger smag og intensitet udfra erfaring og intuition. En kok der tænker “det skal prøves”, når der kommer ideer op  .. og nogen gange finder fantastiske kombinationer af ild, røg og mad.

At jeg også er kokken, der med varme humor, tålmodighed og kundskab, sørger for at engagerer dem der er omkring mig. Den der sørger for at folk føler sig med på holdet. Det er den personlige side af mig, som jeg udover maden bringer med til bålet ..